چگونه يك روغن زيتون با كيفيت انتخاب كنيم؟

اولين يادآوري اين كه، روغن زيتون يك مخلوط تركيبي است. بنابر اين هنگامي كه آن را مي چشيد بايستي در باره چگونگي مصرف آن تصوري داشته باشيد. روغن را استشمام كنيد. بايستي بوي زيتون احساس شود، ياشايد به طور خيلي جزئي بوي سبزي يا سيب داشته باشد.رنگ روغن را در نظر نگيريد. چرا؟ زيرا رنگ به آساني مي تواند تقلبي شود. در حقيقت، ظروف آزمايشي مؤسسه ي IOOC كه روغن در داخل آن ها ريخته مي شود از نوع فنجان هاي كبالت آبي هستند، بنابراين آزمايش كنندگان نمي توانند متوجه رنگ شوند. در حالي كه روغن هاي برداشت اول سبز رنگ تر از روغن برداشت هاي بعدي هستند. هر رقمي از زيتون رنگ مخصوص خودش را دارد. بنابراين، تشخيص نوع روغن با رنگ ميسر نيست. علاوه بر اين، اگر برگ هاي زيادي همراه زيتون باشد حتي در برداشت آخري نيز روغن سبز رنگ به دست خواهد آمد، كه توليد كنندگان به اين عمل مبادرت مي كنند. پس هرگز روغن را با مشاهده ي رنگ آن انتخاب نكنيد.

يك قاشق سوپ خوري روغن زيتون را وارد دهان خود كنيد و سپس هوا را از روي آن تنفس نماييد. بايستي مزه ي زيتون را داشته باشد. داشتن مزه ي ميوه اي روغن بستگي به زمان برداشت و عوامل ديگر مي تواند از طعم كامل تا كم متغير باشد. ممكن است مزه هايي از قبيل مزه ي سيب، رازيانه يا يك گياه علفي را احساس كنيد، اين ها خوب هستند. اگر جلوي دهان خود مزه ي فلزي (بوي حلبي) را احساس كنيد، اين روغن ممكن است نامرغوب يا فاسد باشد كه بد است. روغن را در دهان خود چگونه احساس مي كنيد؟ در اين آزمايش، روغن بايستي طوري در دهان ريخته شود كه سقف دهان را نپوشاند.
روغن ريتون خوب از طريق حركت در دهان تشخيص داده خواهد شد. يك روغن نامرغوب بر روي زبان به كندي احساس مي شود. سرانجام به احساس خود در هنگام دور ريختن از دهان توجه كنيد. بسياري از روغن هاي خوب در عقب دهان مزه ي تندي را ايجاد مي كنند كه اين نشانه ي برداشت زيتون هاي نارس است و با افزايش رسيدگي آن، كاهش مي يابد.
آيا شما روغن زيتون را دوست داريد؟ به چگونگي مصرف آن فكر كنيد. روغني را كه شما همراه با سركه به عنوان يك چاشني ساده سالاد مصرف مي كنيد با روغني كه با نان مصرف مي كنيد با هم تفاوت دارند. يك روغن خوشمزه را با يك غذاي دريايي مصرف مي كنيد. افراد ثروتمند، روغن هاي خوشمزه و گران قيمت را براي پختن سبزيجات استفاده مي كنند.
روغن هاي نواحي مختلف مديترانه مشخصات متفاوتي دارند. اين خصوصيات مي تواند مربوط به محصول ارقام خاصي يا مخلوطي از چندين رقم باشد، ولي دليل اين كه هر منطقه اي روغن زيتون مخصوص به خود را دارد، روشن است و از آن چنين استنباط مي شود كه غذاهاي محلي هم متنوع هستند. دليل ديگر وجود انواع روغن خوب مي باشد، زيرا شما هميشه چيزهاي معيني را با آن مي پزيد، اگر براي هر نوع آشپزي از يك روغن مخصوصي استفاده نكنيد، صرفه جويي را فراموش کرده ايد.

ما تصميم گرفته ايم، بيش از يك نوع روغن را توصيه كنيم و شما بايد بيشتر دقت كنيد. تخريب روغن از فروشگاه شروع مي شود، زيرا حرارت و نور، بزرگ ترين دشمن روغن زيتون است. از خريدن روغن هايي كه در بطري ها يا بسته بندي هاي شفاف عرضه مي شوند يا در ويترين هاي مغازه ها در معرض نور قرار دارند، خودداري كنيد. در صورتي كه شما مجبور باشيد روغن بطري هاي شفاف را بخريد، بطري هايي را كه در داخل كارتن قرار دارند، انتخاب كنيد. هنگامي كه آن را به منزل مي بريد در جاي خنك و تاريك قرار دهيد تا نور و حرارت نبيند.

براي مثال روغن زيتون در كمدهاي پايين و دور از گرماي اجاق گاز نگاهداري گردد و نيز درب آن بلافاصله پس از مصرف بايستي محكم بسته شود، زيرا روغن زيتون بشدت بوها و مزه هاي غذاهاي ديگر را به خود جذب مي كند و در اثر تماس با اكسيژن هوا به شدت فاسد مي شود. در صورتي كه شما اين مواظبت هاي ساده را انجام دهيد نگاهداري روغن زيتون به مدت نامحدودي امكان پذير خواهد بود. خصوصيات مختلف اين روغن در طول زمان تغيير مي كند، بنابراين سعي كنيد بيش از 2 سال از تاريخ توليد را خريداري نكنيد.

Advertisements

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: